Star Wars: A New Hope in Concert

Star Wars: A New Hope epischer dan ooit met de iconische soundtrack volledig live uitgevoerd bij de film! Het Rotterdams Philharmonisch Orkest  speelt Star Wars: A New Hope in Een volledige vertoning van de film wordt  live begeleid door de iconische Oscar®-winnende ‘Originele Score’ van componist John Williams.

De dirigent Ben Palmer deed een meester prestatie in Starwars a new  hope in concert.

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest bracht ons weer terug naar 1977.We kregen kippevel van de muziek.

We vonden helaas de filmversie iets te gedateerd. Een digital mastering van de versie uit 1977 was beter geweest. Het geluid was soms te hard. Wellicht heeft dat te maken met de akoestiek van de zaal.

Maar ook  nu blijkt dat het concept van live orkest en film inslaat als een lightsaber!

 

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Kingdom of the Planet of the Apes

Kingdom of the Planet of the Apes speelt zich af in de toekomst, enkele generaties na het bewind van Caesar. In deze tijd zijn de apen de dominante soort en leven in harmonie samen, maar leiden de mensen een ondergedoken leven.

Terwijl een nieuwe, tyrannieke apenleider zijn imperium opbouwt, maakt een jonge aap een aangrijpende reis die er voor zorgt dat hij alles wat hij heeft geleerd over het verleden in twijfel trekt. De keuzes die hij maakt zal de toekomst voor zowel apen als mensen bepalen.
Maak kans op een Kingdom of the Planet  pakket!
Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Sleeping dogs

Russell Crowe speelt een voormalig rechercheur die kampt met geheugenverlies. Hij wordt gedwongen om mee te werken aan een moordzaak, maar hij kan die zich niet meer herinneren. Dankzij het bewijs komen geheimen aan het licht die verbonden zijn aan zijn vergeten verleden. Er blijkt een ijzingwekkende waarheid achter schuil te gaan.

Vanaf 21 Maart te zien in de bioscoop.

Independent Films biedt 2 kaarten voor de film Sleeping Dogs

Mail naar :sleeping@hetkasteeltje.nl

 

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Buenas Chicas

Billie (Susan Radder) is een superambitieuze junior advocaat met het hart op de tong. Maar nadat ze een belangrijke zaak heeft verpest, dreigt ze te worden ontslagen. Om dit te voorkomen gaat ze met haar beste vriendinnen Allegra (Noël van Kleef) en Coosje (Britt Scholte) op wijnreis naar het zonnige Spanje. Billie’s werkelijke doel? Haar baan behouden door de Spaans-Nederlandse wijnboer Bruno (Juvat Westendorp) te overtuigen om zijn wijngaard op te geven en zijn grond te verkopen aan Billie’s cliënten die daar een golfresort willen bouwen. Eenmaal in Spanje loopt echter niets zoals het moet en tot overmaat van ramp staat Billie’s collega en ex-geliefde Rogier (Thijs Boermans) ook nog onverwachts op de stoep.

Buenas Chicas is vanaf 7 Maart te zien in de bioscoop.

 

Independent Films biedt 2 kaarten voor de film Buenas Chicas.

 

Mail naar Chicas@hetkasteeltje.nl

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

CAT PERSON

De 20-jarige studente Margot ontmoet de 34-jarige Robert in het filmhuis waar zij snacks verkoopt. Na wat speels geflirt over en weer vraagt Robert om haar nummer, wat het begin vormt van een uitgebreide berichtenwisseling tussen de twee. Margot vindt zijn berichtjes grappig en gevat, maar als ze samen afspreken is hij juist lastig te peilen en ongemakkelijk.

Terwijl hun relatie zich verder ontwikkelt, schommelt de machtsverhouding tussen hen heen en weer. Margots rijke fantasie switcht constant tussen een aandoenlijke en een bedreigende versie van Robert. Als de percepties die zij van elkaar hebben uiteindelijk botsen, dreigt alles compleet uit de hand te lopen met zelfs een mogelijk fatale afloop.

Independent Films biedt 2 kaarten voor de film Cat person.

Mail naar:cat@hetkasteeltje.nl

 

 

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Don & DJ: Vrienden voor het leven

Wanneer de lichten uitgaan in het oude poppentheater van Central Park, komen de poppen tot leven. Don is het zat om dag in dag uit de kluns te moeten spelen. Hij droomt ervan om voor één keer de echte held te zijn en verzamelt al zijn moed bij elkaar om het theater te verlaten en op ontdekkingsreis te gaan in de grote wereld. Onderweg ontmoet hij DJ Doggie Dog, een verlaten knuffeldier die rapper wil worden. Het is het begin van een fantastisch avontuur en een bijzondere vriendschap in het hart van New York City. Hun missie is om van hun dromen werkelijkheid te maken: zelfs de kleinste personages kunnen heldhaftige rollen spelen!

Maak kans op een

  • Een A4 schrift
  • Een set kleurpotloden
  • Stickers
  • Een broodtrommel
  • Deze prijzen worden aangeboden door Independent Films

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Lansinger Winterland 2024

Zaterdag 3 februari bracht Lansinger Winterland weer een feestelijke apres-ski sfeer naar de regio.

De line-up was gevarieerd. Zo begon het festival met een optreden van Antoon Aus Tirol. Gevolgd door Nakatomi, Marloez Atemlos, John de Bever, Henny Huisman en John West.

In de Eisbär kon je genieten van de gezelligste apres-ski hits en buiten kon je je opwarmen in de hottubs of genieten van een lekker hapje en drankje. Er waren veel bezoekers wintersgekleed en het wintersgevoel was  zeker merkbaar.

Deze keer miste we wel  de schans waarmee je met een band naar beneden kon glijden.

DJ Paul Elstak liet iedereen weer hakken en het publiek ging los op zijn classics. De avond werd afgesloten door Outsiders en Darkraver. Zij zorgde er samen voor dat de tent helemaal uit zijn dak ging.

Lansinger Winterland kan ik de boeken als een geslaagd winterfeest!

Redactie Femke van der Meer.

 

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

All of Us Strangers

Adam (Andrew Scott) woont in Londen in een bijna lege torenflat. Op een avond ontmoet hij bij toeval zijn mysterieuze buurman Harry (Paul Mescal), die het ritme van zijn dagelijkse sleur doorbreekt. Terwijl er een relatie tussen hen ontstaat, is Adam veel bezig met herinneringen aan het verleden. Hij voelt een drang om naar de stad waar hij opgroeide te gaan en het huis waar zijn ouders (Claire Foy en Jamie Bell) woonden te bezoeken. Daar lijkt het alsof er niks is veranderd sinds de dag dat ze stierven, 30 jaar geleden.

All of Us Strangers
‘Soms zit t niet mee en soms zit het tegen.
‘Traumaverwerking’
‘Combinatie omgaan met verlies van ouders en uit de kast komen’
‘Erotisch’
‘Kwetsbaar, ontroerend, intens, mooi’.Een film die je moet zien .

 

Maak kans op 2 filmkaarten voor All of Us Strangers .

mail naar all@hetkasteeltje.nl

 

 

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

SCOTOE

Sino (Sinan Eroglu) en Mo (Mohamed Chaara) groeien op in dezelfde wijk in Amsterdam. Ze leren het klappen van de zweep al op jonge leeftijd kennen en ontwikkelen zich in no time tot twee streetwise rechercheurs. Wanneer ze een grote cocaïnesmokkel op het spoor komen zien ze dat als een enorme kans om zichzelf te bewijzen. Maar hun ‘unieke’ Turkse en Marokkaanse werkmethodes zorgen ervoor dat ze door de hoofdcommissaris (Daphne Deckers) van de zaak worden gehaald. Ze zetten het onderzoek stiekem door en als Sino’s vrouw Esra (Melisa Asli Pamuk) in de zaak verstrikt raakt, moeten ze alles op alles zetten om hun baan en familie te redden.

 SCOTOE is vanaf 1 Februari 2024 in de bioscoop te zien.

 

 

Namens Independent Films mogen we 2 x2 kaarten weggeven.

Mail naar scotoe@hetkasteeltje.nl

 

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

She Came To Me

Componist Steven Lauddem is creatief geblokkeerd en niet in staat om de partituur voor zijn grote comeback-opera af te maken. In opdracht van zijn vrouw Patricia, voorheen zijn therapeute, gaat hij op zoek naar inspiratie. Wat hij ontdekt is veel meer dan hij had verwacht of gedacht.

She Came To Me is 18 Januari in de bioscoop te zien.

Maak kans op 2 bioscoopkaarten namens Independent Films voor She Came To Me.

Mail naar she@hetkasteeltje.nl

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen