Guardians of the Galaxy Vol. 3

In Marvel Studios Guardians of the Galaxy Vol. 3 zien onze geliefde buitenbeentjes er anders uit dan we gewend zijn. Zou Peter Quill  nog steeds aan het bijkomen zijn  na het verlies van Gamora, En blijven de Guardians nog bij elkaar?

 

Maak kans op 4 bioscoopkaarten voor Guardians of the Galaxy Vol. 3

Mail naar:guardians@hetkasteeltje.nl

 

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

The Little Mermaid

De jonge zeemeermin Ariel , gaat graag op avontuur. Ze is de jongste dochter van Koning Triton, maar ook de meest tegendraadse. Ariel wil dolgraag meer weten over de wereld buiten de zee en wanneer ze het land aan de oppervlakte bezoekt, valt ze als een blok voor de knappe Prins Eric. Ondanks dat haar vader haar verboden heeft om met mensen te praten, moet ze haar hart volgen. Ze maakt een deal met Ursula, de kwade zeeheks, waardoor Ariel de kans krijgt het leven op het land te ervaren. Maar deze deal blijkt niet alleen haar leven, maar ook haar vaders plek op de troon in gevaar te brengen.

Binnenkort te zien in de bioscoop.

Maak kans op 4 bioscoopkaarten voor The Little Mermaid.

Mail naar:mermaid@hetkasteeltje.nl

 

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Mijn Kat en Ik

In Mijn Kat en Ik volgen we de avontuurlijke kat genaamd Poes. Al van jongs af aan is Poes erg nieuwsgierig en niet bang om de daken van Parijs te beklimmen. Het leven van Poes komt op zijn kop te staan als de 10-jarige Clémence hem in huis neemt. Een vakantie in de bossen is de start van een geweldig avontuur voor Clémence en Poes. Wanneer Poes besluit om op eigen houtje de bossen te ontdekken en Clémence achterlaat, is het de mysterieuze buurvrouw Madeleine die te hulp schiet.

Nu te zien in de bioscoop!

Maak kans op 2 vrijkaarten voor Mijn Kat en Ik.

Mail naar: kat@hetkasteeltje.nl

 

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

John Wick 4

John Wick (Keanu Reeves) neemt het op tegen zijn meest dodelijke tegenstanders tot nu toe in het vierde deel van de John Wick franchise. De prijs op John Wick z’n hoofd wordt steeds hoger en zijn gevecht tegen het internationale moordenaarsgilde The High Table ontwikkelt zich tot een wereldwijde strijd. Om zijn vrijheid terug te krijgen moet hij het opnemen tegen een nieuwe vijand met machtige allianties over de hele wereld en krachten die oude vrienden in vijanden veranderen.

Cast: Keanu Reeves, Donnie Yen, Bill Skarsgård, Laurence Fishburne, Hiroyuki Sanada, Shamier Anderson, Lance Reddick, Rina Sawayama, Scott Adkins, Ian McShane

Kijkwijzer: 16 jaar vanwege geweld en grof taalgebruik.

Maak kans op een John Wick 4 tas en 2 munten

Mail naar : JW@hetkasteeltje.nl

 

 

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Het Danshuis wordt de plek voor professional en amateur

Het Danshuis brengt alle dansstijlen samen onder één dak. Stichting Droom en Daad heeft het Chinese MAD Architects gevraagd een schetsontwerp te maken om het Provimi pakhuis in Rotterdam tot een dynamisch Danshuis te transformeren. Het voormalige pakhuis maakt oorspronkelijk deel uit van de Fenixloods, waar Stichting Droom en Daad momenteel FENIX, het museum voor migratie realiseert. 

 

Het Danshuis wordt in de toekomst de plek voor professional en amateur, van hip hop tot klassiek, voor jong en oud. Dans wordt in toenemende mate beoefend en kent een groeiend en divers publiek. Rotterdam alleen al telt 168 dansscholen- en locaties voor modern en klassiek, voor salsa en streetdance. Het Danshuis verwelkomt dansinitiatieven uit de wijk en de wereld. Dansstudio’s, een expositieruimte, een danssalon en een openlucht amfitheater op het dak complementeren het geheel. Waar FENIX het museum wordt over migratie en de beweging van mensen als universeel en tijdloos fenomeen, wil het aanpalende Danshuis mensen inspireren zelf te bewegen. Dansen verbindt, iedereen, wereldwijd, al eeuwenlang.

 

Rijk verleden en nieuw initiatief 

Rotterdam kent een rijke dansgeschiedenis. Josephine Baker deed meerdere keren de stad aan, evenals de legendarische Ballets Russes. Rotterdam huisvest met Codarts, opgericht in 1931 door danspionier Corrie Hartong, de oudste dansvakopleiding van ons land. Scapino Ballet Rotterdam (1945) is het oudste dansgezelschap van ons land, en ook het eerste HipHopHuis ter wereld is in 2002 in Rotterdam opgericht. Rotterdam kent een gevarieerde danssector met gezelschappen en productiehuizen als Conny Janssen Danst, Lloyds Company, Dansateliers en Misiconi Company. Er is tevens ruimte voor nieuwe veelbelovende initiatieven als de Rotterdam International Duet Choreography Competition en de International Dance League.

 

Ruimte voor dans 

In Rotterdam is een dringende behoefte aan geschikte studio’s voor zowel professionele als amateurgezelschappen. Dans is één van de kunstvormen waar je weinig voor nodig hebt; een goede vloer en muziek volstaan. Echter, veel plekken voldoen niet aan de minimale eisen voor goede en toegankelijke huisvesting. In het Danshuis zijn straks alle dansgezelschappen, klein of groot, professioneel of amateur welkom om gebruik te maken van de faciliteiten. Gevestigde namen en jonge makers kunnen hier (samen)werken en publiek kan op toegankelijke wijze repetities en voorstellingen bijwonen.

 

Samuel Wuersten, mede-initiator van het Danshuis en artistiek algemeen directeur Holland Dance Festival: “Dans is vluchtig. Des te belangrijker is het dat met Het Danshuis een bruisende plek ontstaat, waar alles en iedereen voortdurend in beweging is; jong en oud, alle dansstijlen met en door elkaar. Je voelt hier straks de energie stromen en kunt hier niet stilzitten!” 

 

MAD Architects 

Architect Ma Yansong (Beijing 1975) richtte in 2004 MAD Architects op. Momenteel werkt MAD aan het Lucas Museum of Narrative Art in Los Angeles. FENIX is het eerste museumontwerp door een Chinese architect in Europa. Stichting Droom en Daad heeft de intentie om het Provimi pakhuis terug te brengen in de oorspronkelijke staat en te verenigen met de Fenixloods.

 

Ma Yansong: “Fenix is all about movement.” 

 

FENIX Voltooid 

Naast het FENIX museum (9.000 m2), restaurant en culturele ruimtes (3.000 m2) wordt het 8.000 m2 Provimi pakhuis getransformeerd tot professioneel geoutilleerde dansstudio’s, een showcasestudio, een tentoonstellingsruimte, een danssalon en een toegankelijk dakterras met uitzicht over de Maas. Onder de noemer “FENIX Voltooid” wordt de kade langs FENIX en het Danshuis doorgetrokken waarmee een aantrekkelijke groene wandelroute ontstaat tussen de Rijnhavenbrug en het Buizenpark. Tevens wordt een ondergrondse fietsenstalling voor 700 fietsen onder het Dolf Henkesplein gerealiseerd voor bezoekers aan het sterk groeiende aantal uitgaansgelegenheden aan het Deliplein en Katendrecht. Met het Danshuis krijgt Rotterdam er een nieuwe grootschalige culturele voorziening bij in een architectonisch spraakmakend ontwerp.

 

Stichting Droom en Daad 

Stichting Droom en Daad is in 2017 opgericht als filantropisch fonds. De stichting is gericht op Rotterdam en ondersteunt culturele instellingen, helpt individuele kunstenaars en ontwikkelt eigen initiatieven. Het Danshuis is het nieuwste grote project van een reeks waarin de stichting voormalige historische havengebouwen, en vervallen stadsdelen revitaliseert.

 

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest brengt Frozen™ in Concert Live to Film naar Rotterdam Ahoy

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest brengt Frozen™ in Concert Live to Film naar Rotterdam Ahoy met dirigent Bastien Stil.

Het concert was in Ahoy’s RTM Stage. Een wat kleinere zaal met deze keer veel kleine  Elsa’s.

Bij de binnenkomst was de sfeer betoverend en konden de kinderen op de foto met Olaf en Elsa.  Disney weet elke keer ontroerende en spannende scenes  te creëren. De zaal was bijna muisstil. Soms een enkeling die even meezong. Naast mij zat een jongetje die tijdens de film moest snikken van emotie. Zijn moeder heeft hem  toen getroost. Na de ” happy ending” was hij weer rustig. Het Rotterdams Philharmonisch Orkest  en de film bracht deze emotie en spanning bij het publiek. Reden genoeg voor een volgende keer.

 

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

De Pasar Malam Rijswijk in de Broodfabriek

De Pasar Malam Rijswijk in de Broodfabriek kan je op 4 en 5 maart  bezoeken en  genieten van de exotische sferen en de Indische lekkernijen. De Pasar Malam Rijswijk is dé plek voor bezoekers die de Indische cultuur een warm hart toedragen. Indonesische dans en een  grote variëteit aan verkoop stands .Van Prachtige Indonesische kleding tot vers gebakken Pisang Goreng. Kortom, een leuk uitje voor het hele gezin.

Onze fotograaf Karin de Mos was aanwezig

 

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Oh Oh Den Haag!

Wat gebeurt er met de carrière van politicus John (Bas Muijs) als hij de zwangere studente Emma (Sabine Beens) onderdak biedt? En is zijn jaloerse assistent Patrick (Arijan van Bavel) wel te vertrouwen in aanloop naar de verkiezingen? Een doldwaze komedie met vol Haagse intriges, achterkamertjespolitiek en herkenbare draaikonterij. We spraken Bas Muijs in zijn geboorte stad  Den Haag in theater Dakota. Waar hij overigens nog nooit was geweest.

De timing met alle drie spelers op het toneel is heel belangrijk. Er zijn sommige verkleed scenes die snel moeten worden uitgevoerd. In een klein theater wordt dat een uitdaging.

21 Juni is de premiere, maar dit was een goede generale in theater Dakota.

Over zijn gezondheid is hij kort maar krachtig. het gaat goed!

 

 

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

De Nederlandse komedie DE TATTA’S

Wie wil er niet schathemeltjerijk worden? Nou, Erik van Kampen (Leo Alkemade) zeker wel. Dan kan hij een nóg grotere villa voor zijn langs elkaar levende gezin kopen. Zijn droom valt echter snel in duigen wanneer hij een iets te hebzuchtige investering doet. Samen met zijn vrouw Laura (Leonie ter Braak), dochter Jessica (Sterre Koning) en zoon Daan (Sem van der Horst) verhuist hij van een luxe villa naar een flat. Ze willen zo snel mogelijk terug. Maar als ze hun nieuwe buren leren kennen (o.a. Sinan Eroglu, Marouane Meftah, Oussama Ahammoud en Vonneke Bonneke) leidt dat tot bijzondere vriendschappen. Als Erik nou maar niet opnieuw alles verpest.

Maak kans op 2 bioscoopkaarten voor DE TATTA’S .

Mail naar tatta@hetkasteeltje.nl

 

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Black Panther Wakanda Forever

Black Panther Wakanda Forever,Is nu tezien in de Nederlandse bioscopen. Deze sequel van de in 2018 uitgekomen voorganger, Black Panther, heeft lang op zich laten wachten, en eindelijk na 3 jaar is het dan zover. Deze film zet het verhaal van de superheld Black Panther (gespeeld door de overleden Chadwick Boseman) voort na de dood van Koning T’challa. Naast het eren van zijn karakter, ligt de focus in de film op de toekomst van de geheime stad Wakanda en de gevaren die deze natie staat te wachten.

Maak kans op een Black Panther Wakanda Forever Pakket.

Mail naar panther@hetkasteeltje.nl

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen