Central Park festival .Nederlands heetste optredens te Utrecht

Het openlucht festival Central park 2022 in midden Nederland werd gehouden op locatie park transwijk te Utrecht.  En wat hadden we er zin in. In de transfer bus van P& R die ons binnen 10 min zonder parkeer stress naar het festival bracht was de stemming alsof we op school reis gingen.

Het park was omgetoverd tot een echt festival terrein Het grote open veld was de plek voor het hoofdpodium. Met aan weerszijde de bars waar de bezoeker zijn dorst kon lessen. De gratis waterpunten hadden af en toe te kampen met geen water druk maar dat werd vlot verholpen wat essentieel deze dag was. De vijver was omgetoverd als zwanenmeer. De verschillende  foodtruck  gedeeltes boden plenty keuze was voor de hongerige mens. Aan de vele picknick tafels of op de eigen mee gebrachte kleedjes liet iedereen het zich goed smaken. Maar waar we voor kwamen,..Central park had de top van Nederlands pop/rockscene op het podium weten te halen.

Rondé trapte af met een heerlijk vrolijk mee zing optreden. Miss Montréal volgde daarna met een energieke show. Met haar enthousiasme en waardering naar het publiek, dat men met de zomerse warmte dit feestje aan ging, is zij een kei in het connectie maken  met het publiek. Daarnaast een vak artiest met een muzikaal talentvolle band. Kraantje Pappie zette met zijn bekende en nieuwe liedjes de Nederlandstalige  rap op de kaart. En gaf met een up tempo een strakke rap neer. Dat central park voor diversiteit aan muziek heeft gezorgd werd bevestigt met het optreden van de Haagse rockband Di- rect. De duizenden bezoekers zongen hun hits luid en dansend mee. De band liet blijken er zin in te hebben en na 2 jaar er echt een feestje van te maken.  De Staat  is een daarnaast weer een klasse apart en zette met hun eigenzinnige alt rock een stevig optreden neer. Lead zanger Torre Florim zelf strak in pak is een artiest die het podium ‘ownt’. Deze artiest en de gehele Staat zorgen dat niemand stil kon blijven staan, met een heuse mospit  in het publiek was de rock sfeer compleet. Voor Kensington was het een thuis feestje en wat een  afsluiting van dit festival. Iedereen die op het festival terrein was had zich nu verzameld voor dit optreden. Zij aan zij met een biertje erbij waren het de ingetogen songs van  Kensington wat ons bewust maakte van het genieten met een grote G van live muziek optredens.

De zon was ondertussen onder en de aangelegde lampjes en ook het reuze rad gaf nog een extra glow. Een extra glow kon je ook in de spiegel tent vinden. Overdag was het er wel erg warm en werd er op de muziek van de dj’s buiten gedanst. Maar DJ Rose wist in de avond een echte house party neer te zetten waar de vloer van mee deinde.

Op 18 juni  2022 hebben de muzikanten , artiesten, de medewerkers , de bezoekers  en het zomerse weer met elkaar een tropisch  feestje neer gezet in het Utrechtse om nog lang van na te genieten.

Marion verslaggeving het kasteeltje

RTV voor Zuidholland

 

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.