Midway

De Amerikaanse marine weet zich te herstellen nadat de Japanners in december 1941 dachten de Amerikaanse vloot in Pearl Harbor geheel tot zinken te hebben gebracht. Met hun overgebleven vliegdekschepen gaan de troepen in juni 1942 opnieuw de keiharde strijd aan, dit keer om het strategische eiland Midway in de Stille Oceaan. Door middel van spionage en gewaagde oorlogstactieken weten de Amerikanen – die sterk in de minderheid waren – met de slag om Midway het tij van de oorlog te keren.
Deze prachtige oorlogsfilm geeft een goed beeld van een oorlog tussen Amerika en japan. De mooie beelden vanuit de gevechtsvliegtuigen en het sociale aspect vanuit de soldaten van Japan en Amerika maakt deze film Oscarwaardig.
Midway is nu te zien in Kinepolis Zoetermeer.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.