Evita

Evita, de musical over Eva Perón (de tweede echtgenote van Argentijnse president Juan Perón), draait in de theaters in Nederland. In de Goudse Schouwburg hebben wij de voorstelling bezocht. Allereerst is de zaal van de Goudse Schouwburg prachtig aangekleed. Het geeft een luxe gevoel met de verschillende balkonnen en etages. De voorstelling was vanaf iedere plek perfect te zien.
De voorstelling, waarin o.a. Brigitte Heitzer (als Evita) en René van Kooten (als Ché) te zien waren, gaat over het leven van Eva Perón. Hoe is zij van meisje in de arme bevolking is opgeklommen naar First Lady. Hoe zij werd veracht en geliefd door de Argentijnse bevolking. Hoe zij overvallen werd door kanker en hoe dit haar het leven heeft gekost.
De voorstelling is volledig begeleid door een live orkest, welke aan het einde van de voorstelling ook zichtbaar wordt doordat deels het decor verdwijnt. Alle teksten worden loepzuiver gezongen, soms in magnifieke samenzang. Er was geen gesproken tekst. De verschillende scènes overlapten elkaar naadloos, waarbij het decor multifunctioneel was. Het ensemble, bestaande uit veertien mensen waaronder Marnix Lenselink (bekend van Dance Dance Dance), was on spot en zorgde voor de zo belangrijke sfeer tijdens de voorstelling.

Cheryl Mostert.

 

Wesley Vermeer foto

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.