‘Edge of Tomorrow’

92113In ‘Edge of Tomorrow’ is de mens in oorlog met een buitenaards ras, genaamd de Mimics. Lt. Col. Bill Cage (Cruise) heeft nog nooit gevochten, maar op een dag verliest hij zijn rang en wordt hij op een gevaarlijke missie gestuurd. Cage wordt binnen een paar minuten gedood, maar weet een van de aliens te doden. Vreemd genoeg wordt hij weer wakker, aan het begin van dezelfde helse dag, en moet hij weer vechten. Weer delft hij het onderspit en weer wordt hij wakker. Het directe contact met het buitenaardse wezen heeft hem in een tijdlus gegooid. Maar elke keer wordt Cage sterker, slimmer en wordt hij een gedegen tegenstander van de Mimics. Zijn strijd wordt de sleutel tot het verslaan van de buitenaardse wezens en het redden van de aarde. De film heeft de constante herhaling van het doodgaan en het weer opstaan goed in beeld gebracht.Als Cage te horen krijgt dat hij doodgaat reageert hij laconiek met “oké ‘. Humor,snelheid en de ouder wordende acteur Tom Cruise als Cage en de beeldschone Emily Blunt als Sergeant Rita Vrataski zijn een prachtig stel!  ‘Edge of Tomorrow’ is nu te zien in Utopolis Zoetermeer.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.