Pompeii

De film gaat over Pompeii tijdens het uitbarsten van de Vesuvius. De film is geromantiseerd. Het gaat over een slaaf die Milo heet. Hij wordt gladiator en hij staat bekent als de Kelt. Deze rol wordt gespeeld door Kit Harington. Deze man ziet als kleine jongen hoe zijn hele familie (horseman) wordt uitgeroeid door de romeinen. Als hij als enige overblijft wordt hij gevonden door mannen en als slaaf gebruikt.

Onderweg naar Pompeii komt Emily Browning als Cassia langs. Dit is de eerste keer dat Milo en Cassia elkaar ontmoeten en gelijk helemaal verliefd zijn op elkaar. Eenmaal aangekomen in Pompeii moeten de slaven in ondergrondse cellen zitten. Hierbij komt Milo in de cel te zitten bij een oudere gladiator. Zijn laatste dag als gladiator is morgen en dan kan hij verder leven als vrij man, werd hem verteld. Deze rol wordt gespeeld door Adewale Akinnuoye-Agbaje. In de film heet hij Atticus.

Tegelijkertijd heeft Cassia een feest bij haar thuis waar onder andere haar ouders. Haar moeder Aurelia (Carrie-Anne Moss )en haar vader Servus  (Jared Harris). Er is ook een senator op het feest. Cassia heeft hem in Rome al ontmoet en wil niks van hem weten. Toch probeert Senator Corvus keer op keer Cassia voor hem te winnen. Senator Corvus wordt gespeeld door Kiefer Sutherland. De mannen die in de cellen zaten werden uitgekozen en moesten meelopen naar het feest waar Cassia was. Zo konden mensen bieden op de mannen voor de gladiator gevechten.

Tijdens de wandeling van Milo en Atticus ziet Milo, Proculus. Proculus is de man die hij zag toen hij klein was, de man die zijn hele familie heeft uitgeroeid. Deze rol wordt gespeeld door Sasha Roiz. Milo wil wraak, dit kun je zien aan de manier waarop hij Proculus aankijkt.

Er zijn al heel wat tekenen dat er iets aan de hand is in Pompeii maar nog niemand is ervan bewust dat de Vesuvius gaat uitbarsten. De paarden zijn onrustig, maar verder is er nog niks.

De dag erna is besloten dat Milo en Atticus niet tegen elkaar gaan vechten. Dit is heel verwarrend voor ze. Ze worden met z’n alle aan een groot boomachtig stuk hout gebonden en het wordt een slagveld. Milo en Atticus overleven het, maar op het moment dat Milo z’n wraak dichtbij is, doordat hij met Proculus moet vechten, komt er een aardbeving. Hierdoor stort het hele Colosseum in en veel mensen gaan dood of raken gewond, veel mensen vluchten, gillen en rennen. De moeder van Cassia ligt onder het puin en haar vader is bewusteloos. Cassia is een tijdje eerder opgesloten, omdat ze ingreep op de keuze van Senator Corvus. Haar liefde voor Milo heeft hem al een paar keer gered in de film.

Nu zien Milo en Atticus hun kans om te vluchten. Ze willen naar de zee maar Milo denkt aan Cassia en gaat haar zoeken. Eenmaal bij elkaar barst de Vesuvius al uit en is het eigenlijk te laat. Ze vluchten nog op een paard maar die gaat te langzaam. Op het einde van de film wil Cassia niet meer vluchten en zoenen Milo en Cassia. Tijdens die kus verstenen ze.

De film is nu te zien bij Utopolis Zoetermeer.

Gast redacteur Maria de Prisco.

f7101d6

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.