Zomertour Familieparken in Nederland

Onze redactie gaat ook dit jaar het land door.
We gaan op bezoek bij familieparken en noteren,gastvrijheid, uitdaging en de nieuwe attracties.
Tevens kan je kans maken om gratis een familiepark te bezoeken!!
Duinrell.
Attractiepark Duinrell

Het attractiepark is geopend van 31 maart t/m 2 november 2012.

Een dagje uit voor het hele gezin!

Op Attractiepark Duinrell beleeft iedereen een spetterend dagje uit. Duinrell biedt plezier voor het hele gezin. Van de Waterspin en de Splash tot de achtbaan Falcon en indoorspeeltuin Rick’s Fun Factory. Op Attractiepark Duinrell is er voor iedereen veel te beleven.

Nieuwe achtbaan Dragonfly open vanaf april 2012!

Tussen de snelle Falcon en de duizelingwekkende Waterspin is vanaf april 2012 de gloednieuwe familieachtbaan; de Dragonfly, geopend.

Nieuwsgierig? Bekijk de langste achtbaan van Duinrell.

Glijbanenparadijs Tikibad.

Luister naar ons interview met Peter Wijnen van Duinrell.

Showbizcity 29 june duinrell

Midden op het attractiepark ligt het tropische Tikibad. Met elf glijbanen is het Tikibad het grootste overdekte glijbanenparadijs van de Benelux! Tijdens de openingstijden van het attractiepark is het Tikibad uitsluitend te bezoeken met een combiticket bestaande uit toegang attractiepark en Tikibad.

Drievliet

NIEUW IN DRIEVLIET

Entreegebouw
Aansluitend op het vorig jaar nieuw gethematiseerde gebied de ‘Lol Atol’, waar men diverse attracties aantreft in de sfeer van een spannend koraaleiland, zal dit jaar ook de hoofdentree van Familiepark Drievliet voorzien worden van het ‘Lol Atol’ thema.
Het krijgt de uitstraling van een reusachtige strandvilla met een kleurstelling die voorkomt op de Florida Keys. Het geheel zal uiteindelijk voorzien worden van nieuwe kiosken en horecagelegenheden.

Fonteinplein
Ook nieuw dit jaar is het Fonteinplein. Geniet van dit spetterende waterschouwspel op het plein van het themagebied de ‘Lol Atol’. Laat je verrassen door de onverwachte dansbeweging van deze fonteinen. De uitdaging is om droog aan de overkant te komen door het labyrint van waterstralen.

Robin Hood 5D
In het filmtheater ‘CineMagic 5D’ presenteert Drievliet dit seizoen de nieuwe spectaculaire animatiefilm Robin Hood. Kan Robin Hood de prachtige dame Marian bevrijden uit de klauwen van de kwaadaardige Sheriff van Nottingham?
Zet de speciale bril op en beleef dit spannende avontuur. Onderga de sensatie van de dynamische stoel die synchroon beweegt met het haarscherpe digitale beeld op het scherm.
Ervaar het prachtige geluid en de vele speciale effecten.

Djumbo
Tijdens de zomervakantie van 15 juli t/m 19 augustus presenteert Drievliet dagelijks spetterende optredens van de populaire meidengroep Djumbo.
Djumbo staat met tientallen hits en vier albums al jaren aan de top van Nederlands beste
kids-acts.

Luister naar onze reportage:drievliet

Madurodam

Vernieuwing en 60-jarig bestaan

Tussen 1 november 2011 en 31 maart 2012 is de opzet van het in 2012 zestig jaar bestaande Madurodam vernieuwd. De bekende, karakteristieke miniaturen blijven het hart van het nieuwe Madurodam vormen. Ze zijn nu onderverdeeld in drie gebieden: WaterRijk, StedenRijk en VindingRijk (architectuur, innovaties, entertainment en design). In WaterRijk is te zien hoe Nederland omgaat met water. Zo zijn de handel in de Rotterdamse haven, maar ook de technieken achter een watermolen, de Oosterscheldekering, dijken en polders te bekijken. In StedenRijk is te zien hoe Nederland vanuit de oude steden is gegroeid tot het huidige land. In Vindingrijk te zien wat Nederland te bieden heeft qua architectuur, innovaties, logistiek, entertainment en design.

Luister naar onze reportage:

madurodam

Op zaterdag 25 augustus 2012 vindt het allereerste MEIDEN Summer Event plaats in Walibi Holland. Dit gloednieuwe event vormt vanaf nu dé inspiratiebron voor enthousiaste shopaholics, stylish fashionista’s en rollercoaster girls.

Walibi Holland opent tussen 10:00 en 18:00 uur haar deuren voor het MEIDEN Summer Event. De hele dag kunnen jonge fashionista’s, beautyqueens en rollercoaster girls genieten van spectaculaire attracties en swingende optredens van o.a. Monsif, Ralf Mackenbach, Yes-R, Sharon Doorson, Only Seven Left, Pop4You en Shary-An. Daarnaast zijn er echte MEIDEN activiteiten zoals fashion- en beautyworkshops en spetterende modeshows. Verder kunnen de meiden auditie doen en maken ze kans om model te worden in MEIDEN magazine.

Walibi Holland is blij met de komst van het MEIDEN Summer Event. “Naast een park met spectaculaire attracties biedt de komst van het MEIDEN Summer Event de meiden een leuk en hip event dat zorgt voor een complete dag uit”, aldus Mascha van Till, General Manager van Walibi.

Meer informatie Walibi Holland en het Meiden Summer Event is te vinden op: www.walibi.nl

Luister naar onze Walibi repo met Lindy Voskuil.

walibi

NCB Naturalis is een plek waar jong en oud, van scholier tot amateurwetenschapper, zich verwondert, over het leven op aarde, de natuurlijke diversiteit en de processen die daarachter schuilgaan. En waar u met eigen ogen kunt zien hoe het er achter de schermen aan toegaat.

We spraken met Els de Wit over de activiteiten in NBC Naturalis

naturalis

Bezoek de Floriade

Doe mee aan het theater van de natuur! Een theater dat je intens beleeft omdat je er samen met de natuur de hoofdrol speelt. Waar je leert over de natuur en zo beseft dat bloemen, planten, bomen, groenten en fruit belangrijk zijn in ons dagelijks leven. Luister naar de mooiste muziek. En geniet af en toe van een rustig moment, met je voeten in het water.

Wij zorgen dat je je blijft verbazen. Samen maken we van Floriade 2012 een fascinerende wereld. Spectaculair en rustgevend. Leerzaam en speels. Actief en beschouwend.

luister naar ons interview met Jule Peeters van de floriade

floriade

Nieuw: Zeven Pleinen Festijn en Aquanura

Efteling Zeven Mijls Zomer in Jubileumjaar 

De Efteling is alle dagen van het jaar open. En van 9 juli tot en met 26 augustus wordt de Efteling Zeven Mijls Zomer gevierd! Het park is dan lekker lang open, dagelijks tot 20.00 uur.
Nieuw dit jaar is het Zeven Pleinen Festijn, op de zeven zaterdagen van de Zeven Mijls Zomer. Dan blijft het park tot middernacht open en is er op zeven pleinen de hele avond speciaal entertainment in zeven verschillende sprookjesachtige sferen. Van internationaal circus-talent tot Franse Can Can, van Zuid-Amerikaanse salsa tot een ruige DJ met
een primadeluxe mix van muziek en entertainment. Het Zeven Pleinen Festijn brengt met vele artiesten een zinderend theaterfestival-sfeertje met voor ieder wat wils. En elke week verzorgt een andere BNer een verrassingsoptreden op één van de zeven pleinen. Natuurlijk zijn het Sprookjesbos en alle attracties deze avonden prachtig feeëriek verlicht. Er is tijd genoeg om de favoriete attracties als Joris en de Draak en de parkshow Raveleijn te bezoeken. Of een pannenkoek te eten bij themarestaurant Polles Keuken. De avond wordt op z’n mooist als Aquanura in al haar kleurenpracht de krachtige fonteinen tot aan de hemel laat rijken, begeleid door muziek en speciale effecten… Met deze derde grootste watershow van de wereld is de Zeven Mijls Zomer compleet.

Luister naar ons interview met Koen Sanders van de Efteling

efteling2012

 

Attractiepark Toverland ligt aan de Toverlaan 2, 5975 MR Sevenum 

ANWB: Toverland is het ‘Leukste uitje van Nederland’

Attractiepark Toverland betovert nog meer

 

Of je van snelle achtbanen houdt of van spetterende waterattracties, in Attractiepark Toverland beleeft het hele gezin een magisch mooie dag. De kleintjes worden de grootste magiërs als ze met hun toverstaf het Toverhuis verkennen. De Backstroke voert je in een boomstam mee over een wild stromende rivier en ook in de Woudracer-bobbaan beleeft de hele familie de grootste lol. De Booster Bike is een wereldprimeur op achtbaangebied: op een motor scheur je door de bochtige baan. Gaat zelfs dat je niet snel genoeg? Waag dan een rit in Troy: de hoogste, snelste en langste houten achtbaan van de Benelux!

 

Nieuw: De Toverzolder

Nieuw in 2012 is ‘De Toverzolder’ een verrassende parkshow vol illusies en met live zang. Het verhaal gaat over de jonge magiër Benjamin, die terecht komt op een toverzolder. Daar ontmoet hij de oude Magius, die hem op weg helpt zijn magische krachten te ontdekken. Al snel blijkt Benjamin in staat om een tafel te laten zweven. Maar dan raakt de jonge tovenaar overmoedig…

Vanaf 30 juni tot en met 19 augustus is de Toverzolder drie keer per dag te zien. Tijdens de Magische Midzomeravonden wordt de show zelfs vier keer per dag opgevoerd.

Naast de nieuwe, grote parkshow presenteert Attractiepark Toverland in 2012 ook weer een nieuwe Toos Tovershow. De muziek en teksten van deze nieuwe show zijn geschreven door Ad Grooten, bekend van de band Pater Moeskroen. Dat kan dus niet anders dan een vrolijke boel worden! De Toos Tovershow is het hele seizoen dagelijks te zien op het podium in de Magic Forest.  

 

Leukste uitje

Wie een leuk dagje uit wil, kan volgens de leden van de ANWB het beste naar Attractiepark Toverland gaan. Dat is de uitslag van een landelijke verkiezing waarbij 54.000 ANWB-leden hun stem uitbrachten.

Op de website ‘Het land van ANWB’ konden de leden stemmen op honderden uitjes variërend van attractieparken en dierentuinen tot musea. Attractiepark Toverland mag zich nu een jaar lang ‘Leukste uitje van Nederland’ noemen.

 

Magische Midzomeravonden

Deze zomer kun je extra lang genieten van alle attracties en de magische sfeer in Attractiepark Toverland. Want van 30 juni t/m 19 augustus is het park elke dag tot maar liefst 20.00 uur open.

Op zeven woensdagen blijft het park zelfs tot 23.00 uur open. De sfeervolle verlichting maakt Toverland dan nog magischer dan ooit. Geniet van de live muziek en het uitgebreide horeca-aanbod en laat je verrassen door betoverende acts. Elke magische midzomeravond wordt afgesloten met een magisch mooie vuurwerkshow.

De Midzomeravonden zijn op 4, 11, 18 en 25 juli en 1, 8 en 15 augustus.

Nadere informatie: www.toverland.nl 

 

Attractiepark Toverland ligt aan de Toverlaan 2, 5975 MR Sevenum

Maak kans op kaarten voor Toverland.

Mail naar toverland@hetkasteeltje.nl

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.