Ready Payer One

Is een sciencefiction actie-avontuur van Steven Spielberg, naar de gelijknamige bestseller en het wereldwijde fenomeen van Ernest Cline.

Het verhaal speelt zich af in 2045 en de wereld staat op het punt van instorten. De mensen zoeken hun redding in OASIS, een uitgestrekt virtual reality universum, gemaakt door de geniale en excentrieke James Halliday (Mark Rylance). Als Halliday overlijdt, laat hij een immens fortuin na aan degene die als eerste het digitale Easter Egg vindt dat hij in OASIS heeft verstopt. Er ontstaat een ware jacht die de wereld in zijn greep houdt. Als de jonge held Wade Watts (Tye Sheridan) besluit mee te doen, raakt hij verzeild in een halsbrekende en onwerkelijke zoektocht in een fantastische wereld vol mysteries, ontdekkingen en gevaar.

Steven Spielberg is eigenlijk de James Halliday van deze tijd. We krijgen een beeld te zien dat weleens werkelijkheid kan worden. Het gewone leven en het digitale leven kruisen elkaar en dat komt steeds dichterbij.Steven Spielberg heeft natuurlijk zijn eigen sausje van geproduceerd  en met succes.

Reden genoeg om deze film te bekijken. Het wordt weer heerlijk smullen met de beste effects van 2018.

Ready Payer One is nu te zien in Kinepolis Zoetermeer.

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.