Westerpop is weer terug!

Het programma van de 27e editie van Westerpop in Delft, is op 2e Paasdag om 18:00 uur bekend gemaakt!
De organisatie is ervan overtuigd dat met dit indrukwekkende programma het succes uit 2016, minimaal zal worden geëvenaard, maar naar alle waarschijnlijk nog kan worden overtroffen. Het festival werd in 2016, door 17.500 bezoekers bezocht.
Met veel energie is stad en land afgezocht naar talentvolle en reeds gearriveerde bands en acts. Het festival wat sinds 2014 verder is gegaan als biënnale, vindt sinds 2016 plaats op een nieuwe locatie.

De nieuwe locatie van het Stanislas College aan het Molenhuispad in Delft is positief geëvalueerd. Tot op de dag van vandaag krijgt de organisatie nog steeds complimenten betreffende de keuze voor dit nieuwe festivalterrein. Het is breder en ruimtelijker van opzet en de logistiek rondom het festival is goed te organiseren. Het festival blijft op loopafstand van Delft CS en dat is een voorwaarde die ook betrekking had, op de vorige locatie waar voorheen 25 edities hebben plaatsgevonden.
Westerpop programmeert lokale, regionale, landelijke en internationale acts en bands. En dit in verschillende muziekstijlen. Op de komende editie zullen op twee podia in totaal 21 acts acte de préséance geven. Op vrijdag 6 juli vanzelfsprekend vier gearriveerde Nederlandse bands op het hoofdpodium. Het festival is blij met o.a EUT als veelbelovende nieuwkomer en DOOL de band, van de excentrieke en bekende Ryanne van Dorst. Daarnaast strijden drie regionale bands om de Peter Tetteroo Bokaal op de PTB Stage. Op zaterdag 7 juli staan acht bekende Nederlandse en internationale bands op het hoofdpodium. Opvallende namen hier zijn Candy Dulfer die na het spelen met wereldsterren, zich nu inmiddels zelf een wereldster mag noemen, maar ook het in de VS zeer populaire the Cadillac Three en als indrukwekkend hoogtepunt kan de boeking van de bekende Britse band Starsailor worden bestempeld, met hun vele hits in het eerste decennium van het nieuwe millennium. Westerpop sluit op zaterdag af met de zeer bombastische elektronische dance act, Modestep uit Londen.
Deze laatste drie bands, worden met bemiddeling van het Delftse Mojo Concerts, naar de prinsenstad gehaald.
Het Stage Europe Network (SEN) podium biedt op zaterdag een plek aan zeven jonge opkomende Europese bands.
Een gevarieerde line-up, met opkomend talenten uit diverse Europese landen die garant staan voor kwaliteit, verrassing en enthousiasme. Westerpop wordt georganiseerd door 230 vrijwilligers. Participanten zijn o.a: De Gemeente Delft, Fonds 1818, Fonds Podium Kunsten en de Popunie.

Het gratis toegankelijke Westerpop biedt ook straattheater, een festivalmarkt en een foodstreet aan en maakt tijdens de concerten gebruik van “special effects”.
Het festival wordt afgesloten met vuurwerk.

Programma:
Vrijdag 6 juli 19:00-24:00 uur
Mainstage: : Mama Franko w/ special guest R Vii, EUT, DOOL, Mamihlapinatapai

Peter Tetteroo Bokaal Stage: Kicke, Molehill Mountain, Rise of the Wood

Zaterdag 7 juli 13:00-24:00 uur
Mainstage: Leoparte, Sue the Night, Candy Dulfer, the Cadillac Three (Usa), 7 Miles to Pittsburgh, the Cool Quest, Starsailor (Uk) en Modestep (Uk)
Stage Europe Network: Wordt later aangekondigd.
Entree: Gratis Toegang
Locatie: Sportterrein Stanislas College, aan het Molenhuispad in Delft, op loopafstand van Delft Centraal Station

Meer informatie over Westerpop en de programmering, is vanaf heden te volgen via de site van het festival: www.westerpop.nl

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.